Daar issie dan Mijn allereerste blog

Al jaren roep ik dat ik ga bloggen. En elke keer schuif ik het weer naar voren. Wie zit er nou te wachten op nog een blogger? En waar zou ik dan over moeten gaan bloggen? Het ondernemerschap? Eten? Ja, daar ben ik eigenlijk nog helemaal niet over uit. Ik roep altijd dat als je twijfelt je gewoon moet beginnen, dus vandaag luister ik naar mijn eigen goede raad.


Nou, wie ben je dan?

Misschien moet ik maar gewoon beginnen met een voorstelrondje. Het is vast geen verrassing, maar mijn naam is Anne-Loes. Sinds 2016 ben ik afgestudeerd en eigenlijk meteen begonnen met fulltime ondernemen. 

Tegenwoordig ben ik als ondernemer aan de slag als grafisch vormgeefster, handletteraar en social media strategist. Dit houdt in dat ik eigenlijk alles doe wat ik erg leuk vind. Zoals het ontwerpen van logo’s, websites, maar ook de lokale krant en uitnodigingen. Daarnaast ben ik online erg actief en help ik diverse opdrachtgevers bij hun social media. Dit kan het ontwikkelen zijn van een strategie, maar ook het maken van content. En als Instagram verslaafde vind ik vooral dat laatste erg leuk.

Als een echte millennial kan ik zeggen dat ik van mijn werk mijn hobby heb gemaakt.

Je kan je dus vast wel voorstellen dat ik veel achter mijn laptop zit en dat mijn telefoon aan mijn hand zit vastgekleefd. Sinds kort ben ik ook de trotste bezitter van de iPad pro, dus deze zit nu ook standaard in mijn tas.

Daarnaast ben ik Bullet Journal fan van het eerste uur, dus volledig digitaal ben ik dus nog niet (en zal ik ook echt never nooit worden). 

Anne-Loes

Als een echte millennial kan ik zeggen dat ik van mijn werk mijn hobby heb gemaakt.

Het handlettering is een uit de hand gelopen hobby. Ooit begon als een jaarproject (elke dag één illustratie), maar inmiddels verkoop ik handgeletterde producten. Op dit moment ben ik mij nog meer aan het verdiepen in digitaal letteren zodat ik hier nog meer uit kan halen 🙂

Op vrijwel al mijn sociale kanalen ben ik te vinden onder de naam Annewoesjh. Bijna twee jaar geleden ben ik samen gaan wonen met mijn vriend en hebben wij twee hele lieve kattenbaby’s. En ja, zelfs die twee hebben een eigen Instagramaccount (@depoesvanloes).


Maar waarom ga je dan bloggen?

Als 21-jarig meisje moest ik net als elke andere student een minor kiezen. Ik ging voor de minor Vrije kunsten & wetenschappen, met de gedachte dat ik veel (filosofisch) zou gaan schrijven. Iets wat graag nog meer wou leren. Al zolang ik mij kan herinneren houd ik dagboeken en notitieboekjes bij, maar deed er verder niet zo veel mee. Tijdens de minor gingen we veel schrijven over onszelf, maar moesten vooral onze gedachtenspinsels laten spreken. Heerlijk!

En toen was de minor afgelopen, ging ik afstuderen en schreef ik naast mijn scriptie helemaal niks meer. Dat is inmiddels bijna 4 jaar geleden en ik mis het schrijven. Zo simpel is het. Ik wil meer schrijven, meer krassen op papier (grapje, dit doe ik natuurlijk meteen digitaal), maar vooral de uitdaging aan gaan om een blog te starten. Gaat mij dit überhaupt lukken of ga ik compleet doorslaan zoals bij mijn 365 days of lettering

Puck & Sam

Maar waarover ga je dan bloggen Anne-Loes?
Ja, oprecht geen idee eigenlijk. Alles waar mijn hoofd op dat moment om vraagt. Ik blijf natuurlijk een ondernemer, dus ik neem jullie graag mee in dat proces. Grote kans dat ik daarom ga bloggen over mijn ondernemersavonturen, tips & tricks geven bij het starten van een onderneming. Maar ik wil ook ruimte voor mijn creatieve uitspattingen, (digitale) handlettering tutorials, het bespreken van grafische trends. Je op de hoogte houden van ontwikkelingen in het sociale landschap en zo kan ik nog wel even door gaan.


Maar waarom is dit voor jou interessant?

Misschien ben je zelf een starter of ben je er nog niet helemaal over uit of je voor jezelf wilt beginnen. Ondernemen is voor mij één van de beste keuzes die ik ooit heb gemaakt en zie anderen graag het plezier beleven wat ik heb. Heb je vragen over het ondernemen? Vraag het mij, ik geef je graag een antwoord.

Maar hé, ik blijf een creatieveling. Dus als je als grafisch student graag op de hoogte blijft wat er op dit moment allemaal speelt qua trends, dan ben je bij mij aan het juiste adres. Handletterfan? Grote kans dat ik daar ook nog heel veel over ga delen. Tutorials anyone?

Ik ga mijn hoofd lekker haar gang laten gaan en ik ben nu al erg benieuwd wat er allemaal uit gaat komen!

Heb je blog suggesties? Is er een onderwerp dat je graag wilt dat ik bespreek? Wil je iets weten over ondernemen? Mijn studie? Handlettering? Trends? Laat het mij dan weten! 

Je mag natuurlijk altijd een reactie achterlaten onder de blogs die ik schrijf. Maar nog leuker vind ik het om in contact met je te komen via Instagram. Volg je mij daar al?